Walnotencake

De Marokkaanse keuken staat bekend zijn koekjes en gebak. Je hebt zoveel recepten en variaties. En geen enkel recept is hetzelfde, zo heeft elke streek zijn eigen specialiteit. De meeste koekjes worden bereidt met noten zoals amandelen, walnoten, pinda´s enzovoort. Daarnaast heb je ook nog veel soorten cakes.

In de Marokkaanse keuken wordt weinig gebruik gemaakt van weegschalen om een ingrediënt af te meten. Men maakt eerder gebruik van glazen of soepkommetjes om in af te meten. Op je gevoel afgaan is ook erg belangrijk. Voor dit recept kun je gebruik maken van een groot glas of anders een soepkommetje waar ongeveer 250 tot 300ml water in past.

walnotencakeIngrediënten:
- 1 soepkom eieren
- 1 soepkom suiker
- 1 soepkom zonnebloem olie
- 1 soepkom grof gemalen walnoten
- 1 soepkom bloem
- 1 zakje vanillepoeder
- 1 zakje bakpoeder
- wat poedersuiker

Bereiding:
Je moet de oven voorverwarmen op ongeveer 150 graden. Gebruik voor dit recept een grootte bakblik, met een doorsnede van minimaal 28 cm, groter mag ook. Je kunt ook een lasagneschaal of een diepe ovenschaal gebruiken. Vet de schaal goed in met wat boter of zonnebloemolie en strooi er wat bloem in. Je kunt uiteraard ook gebruik maken van bakpapier.

Rooster eerst walnoten even lichtbruin in een koekenpan of anders in de oven. Pas op dat de walnoten niet verbranden. Daarna maal je de walnoten grof in een keukenmachine. Het is belangrijk dat je alle ingrediënten met hetzelfde glas of soepkommetje afmeet.

Je doet de eieren, een voor een in de schaal, en klop deze luchtig met een mixer. Voeg nu de soepkom suiker en de soepkom zonnebloemolie toe en meng deze goed. Mix het geheel zo luchtig mogelijk.

Voeg dan het zakje vanillesuiker en de kom bloem toe en meng deze er goed doorheen. Doe er dan het bakpoeder bij. Spatel als laatste voorzichtig de grof gemalen walnoten door het deegmengsel.

Giet het deegmengsel in het bakblik en bak de cake ongeveer 60 minuten op 150 -160 graden in de oven tot dat deze mooi goudbruin van kleur is. Decoreer de cake met wat poedersuiker.

Tips:

  • Je kunt de walnotencake ook met abrikozenjam besmeren en daar kokos over heen strooien. Je moet dan op een laag vuurtje de abrikozenjam vloeibaar laten worden en eventueel voeg je er een theelepel oranjebloesem bij.
  • In plaats van abrikozenjam kun je ook honing gebruiken, dit moet je op dezelfde wijze als de abrikozenjam bereiden.
  • In plaats van kokos kun je ook geschaafde amandelen lichtbruin roosteren in een koekenpan en deze er over heen strooien.
  • Ook lekker is om de helft van de walnoten door amandelen te vervangen of een handje vol dadels er bij doen. Verder kun je de cake ook decoreren met chocolade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>