Seffa van vermicelli

In Marokko wordt na het eten meestal vers fruit genuttigd als dessert. Naast fruit kun je natuurlijk ook een ander nagerecht bereiden zoals Seffa. Seffa is een gestoomd zoet nagerecht. Seffa kan gemaakt worden met vermicelli, rijst of couscous. In dit recept maken we gebruik van vermicelli. De vermicelli wordt op dezelfde wijze bereidt als de traditionele couscous. De vermicelli wordt dus gestoomd in een couscous pan.

Seffa van vermicelliIngrediënten:
- 1 kilo vermicelli
- 1 soepkom rozijnen
- 150 ml zonnebloemolie
- 125 gram roomboter
- 1 soepkom amandelen
- zout
- poedersuiker
- kaneel

Bereiding:
De rozijnen laat je even een kwartier wellen in wat water. Stop de rozijnen daarna in een vergiet en laat ze goed uitlekken.

Kook de amandelen kort in wat water en ontvel ze. Rooster de amandelen kort lichtbruin in een koekenpan of in de oven. De amandelen moeten nu grof worden gemalen in de keukenmachine.

Doe de vermicelli in een schaal en giet daar de 150 ml zonnebloemolie overheen. Zorg er voor dat de vermicelli goed vermengd wordt met de zonnebloemolie. Heb je het gevoel dat er meer zonnebloemolie bij moet, voeg dan gerust wat zonnebloemolie toe. De zonnebloemolie zorgt er voor dat de vermicelli tijdens het stoomproces niet plakt aan elkaar.

Ondertussen doe je wat water in de couscouspan of stoompan. Het water gaat uiteraard in het onderste gedeelte van de pan. De vermicelli doe je in het bovenste gedeelte van de couscouspan of stoompan en je laat de vermicelli nu zo´n 30 a 35 minuten stomen.

Je haalt nu de vermicelli uit de pan en maak de vermicelli wat los met een vork en doe er wat lauw water met wat zout overheen. Niet te veel water.

Je doet de vermicelli weer in de couscouspan en je laat de vermicelli weer zo´n 30 a 35 minuten stomen. Je voelt en proeft even of de vermicelli gaar is, indien dat niet het geval is herhaal je het boven genoemde proces weer tot dat de vermicelli gaar is.

De vermicelli doe je in een grootte schaal en roer nu de roomboter er goed door heen. Roer ook de rozijnen er door heen. Maak er een mooie vorm van en decoreer dit met de poedersuiker, de kaneel en strooi de grof gemalen amandelen er over heen.

Tips:
Als je niet van rozijnen houdt, kun je deze weglaten. In plaats van amandelen kun je ook verschillende noten gebruiken zoals pinda´s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>