Mechoui Lamsvlees

De huidige Marokkaanse keuken is een combinatie van de Mediterrane en de Afrikaanse keukens. In de rijke traditionele keuken van Marokko wordt er veel tijd besteed aan het bereiden van de gerechten. Een typisch Noord-Afrikaans gerecht, dat met name in Marokko veel bereid wordt, is de Mechoui. Oorspronkelijk werd daarbij een heel lam geroosterd aan het spit. Tegenwoordig zijn deze oude eetgewoonten nogsteeds gehandhaafd gebleven, maar wordt het lam steeds vaker in de oven of op de barbecue bereid, en dan vooral tijdens feestelijke gelegenheden.

mechoui lamsvlees

Hier volgt het recept voor in de oven:

Dit heb je nodig voor de bereiding:

1 lamsbout à 2 kilo
4 eetlepels zachte ongezouten boter
3 à 4 teentjes knoflook (geperst)
2 theelepels zout
1 theelepel komijn (gemalen)
1 theelepel (cayenne-) peper
Een halve theelepel geperste saffraandraadjes
Een halve theelepel kurkuma
2 theelepels gemalen koriander

Zo maak je het klaar:

Snijd, om te beginnen, het teveel aan vet af van de lamsbout. Maak daarna met een mes diepe sneetjes in het vlees. Meng vervolgens de rest van de ingrediënten met elkaar (ongezouten boter, knoflook, zout, komijn, koriander, (cayenne-) peper, saffraan en kurkuma). Smeer hierna de hele lamsbout in met dit mengsel. Sla vooral de sneetjes niet over! Laat de bout dan 4 uur lang rusten op een koele plek zodat de specerijen in het vlees kunnen trekken.

Verwarm de oven voor op 120 graden Celsius. Leg het vlees in een braadslee en dek het af met aluminiumfolie. Plaats de slee in het midden van de oven en rooster de bout gedurende 2 uur. Het is belangrijk om het vlees zo’n drie keer per uur te bedruipen. Je doet dit door het braadvocht met een lepel over het vlees te gieten. De Mechoui is klaar als het vlees een knapperige korst heeft en bijna van het bot valt.

Tip: Mechoui smaakt lekker met een frisse salade en Marokkaans brood. Smullen maar!

One thought on “Mechoui Lamsvlees

  1. Je eet je vingers erbij op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>