Marokkaans Brood

Marokkaans brood is onmisbaar in de marokkaanse keuken. Het wordt gecombineerd met vlees en groenten gerechten. De broden worden veel verkocht maar het lekkerste is om het natuurlijk zelf te maken.

marokkaans broodIngrediƫnten:
- 1 volle kom bloem (400 gram)
- 350 gram tarwe meel
- 100 gram fijne griesmeel
- 20 gram verse gist
- 1 theelepel suiker
- Beetje zout
- Warm water

Bereiding:
Gebruik je een mixer met een kneed functie dan doe je als eerste alle bloem en griesmeel vermengen met het zout. Daarna meng je de suiker met de gist en het warme water. Zet dan langzaam de machine aan en voeg steeds langzaam beetje bij beetje het warme water toe tot je een soepele deeg krijgt.

Leg dan het deeg op een dienblad en maak een paar gatjes in het brood. Laat dan rijzen minimaal 2 uur.
Na het rijzen van het deeg maak je een mooi rondje van het deeg en druk het plat. Doe het dan op een bakplaat. De bakplaat moet je een beetje bepoederen met een mengsel van bloem en griesmeel. Zet de oven op 220 graden en bak het brood 10 a 15 minuten goudbruin.

4 thoughts on “Marokkaans Brood

 1. Hallo,
  Bedankt voor alle heerlijke recepten.
  Kun je aangeven hoeveel gram er in een kommetje zit (voor de bloem) en waar kun je verse gist krijgen of kun je het ook ergens mee vervangen?
  Vast bedankt..

  • @Oda,
   Hoeveel gram van de volle kom heb ik nu in het recept aangegeven. De verse gist kan je ook kopen bij de bakker en kun je vervangen door normale gist.

   • Daantje says:

    Hallo,

    Ik wil dit brood recept graag proberen, maar wat bedoel je met 1/3 fijne griesmeel? Ben benieuwd.

    • Ik bedoelde 1/3 kom, heb het nu aangepast naar 100 gram griesmeel. Succes en moge het heerlijk smaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>