Kokos snoepjes

In de Marokkaanse keuken zijn zoetigheden natuurlijjk onmisbaar. Deze zoetigheden worden veelal zelf bereid. Een van de heerlijke zoetigheden zijn de kokossnoepjes. Deze smaken zoet en fris en zijn lekker zacht. U kunt het natuurlijk eten als tussendoortje maar het is ook een heerlijk nagerecht! Onderstaand recept maakt plus minus 50 snoepjes.

kokossnoepjesBenodigdheden:- Taartvorm 26 centimeter
- 1 eetlepel citroensap
- 13 gram boter (roomboter)
- 200 gram gelei suiker
- 200 gram geraspte kokos (toko)
- 190 ml volle koffiemelk
- Klein beetje water (3 eetlepels)

Bereiding:
Als eerste gaan we de geraspte kokos, koffiemelk en de geleisuiker bij elkaar voegen en goed met elkaar vermengen. Als het goed geroerd is dan breng je het geleidelijk aan de kook op een laag vuurtje. Blijf steeds goed roeren.

Zodra je de heerlijke geuren van kokos en koffiemelk begint te ruiken, schenk je beetje bij beetje het water toe. Blijf steeds goed roeren, het moet een soepel mengsel worden. Het mag absoluut niet aanbranden dus het vuur moet echt laag blijven.

Zodra het ongeveer 5 minuten goed gekookt heeft kan je het vuur uitdoen. Daarna voeg je je citroenrasp toe. Meng het geheel weer goed door elkaar. Vervolgens kan het boter er ook bij.

Neem dan je taartvorm en leg een stukje bakpapier op de bodem, dit zodat de snoepjes niet blijven kleven eraan. Giet je kokosmengsel in de taartvorm. Maak de bovenkant glad met een houten lepel of siliconen spatel. Bedek de boven kant dan ook met een stukje bakpapier.

Nu kan de schaal in de koelkast om de snoepjes te laten op stijven. Je hebt minimaal 1 uur nodig het liefst 2 uur zodat ze goed gestold zijn.

Leg het na het opstijven op de aanrecht. Je zal dien dat de bovenkant nog een beetje nat is dit komt doordat we op de bovenkant bakpapier hebben gelegd. Zo kan je als garnering nog een beetje geraspte kokos eroverheen strooien zodat de snoepjes er mooi uitzien.

Snij ze in een mooie vierkantjes of indien ze nog een beetje kneedbaar zijn maak je er mooie balletjes van en bedek het dan met kokos!

2 thoughts on “Kokos snoepjes

  1. ik heb het gemaakt en het was heerlijk voortaan kom ik naar deze site!!!!!!!!!

  2. omaima kasmi says:

    wow echt heerlijk dames en heren atentie voor het coolste beste gerecht dat er is in het on eindige universum sorry niet op mijn spelleing gelet want ik ben nog steeds aan het smullen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>