Keneffa

Keneffa is een heerlijk zoet Marokkaans nagerecht dat in combinatie met verse frambozen en aardbeien geserveerd wordt. Door het samenbrengen van custard, amandelen, kaneel en oranjebloesem ontstaat een smaak die in combinatie met de in boter gebakken plakjes filodeeg groot en klein aanspreekt. De bereidingstijd is ongeveer 25 minuten en eenvoudig klaar te maken.

Wat heb je nodig

Voor vier personen:
6 velletjes filodeeg (of warka)
100 g boter
0,5 l melk
140 g fijne kristalsuiker
100 g gemalen amandelen
1 losgeklopt ei
1el oranjebloesemwater
100 g gemalen amandelen voor de vulling
30 g poedersuiker
halve tl kaneel
Verse aardbeien
Verse frambozen

Hoe maak je het?

Uit de vellen filodeeg worden 4 deegrondjes met een doorsnee van 10 cm gesneden. Met de boter worden twee rondjes op elkaar geplakt. Bak de op elkaar geplakte rondjes krokant en goudbruin in een koekenpan op laag vuur. Dit doet u met alle deegrondjes. De melk voor de custard wordt verhit tot net onder het kookpunt en worden de suiker en amandelen er doorheen geroerd, als daarna de pan van het vuur gehaald wordt, voegt u al kloppend een ei aan het mengsel toe.
Voeg vervolgens de oranjebloesem toe en zet de pan op een laag vuurtje terug en verwarm het mengsel roerend in pakweg vijf minuten op. Let er op dat het mengsel niet gaat koken. Terwijl u de custard warm houdt, maakt u de amandelvulling van gemalen amandelen, poedersuiker en kaneel.

En nu de keneffa

De keneffa is een bouwwerkje van culinaire hoogte en wordt opgebouwd door op elk van vier bordjes een gebakken rondje te leggen dat bestrooid wordt met amandelvulling. Nadat u er nog een gebakken rondje heeft opgelegd, brengt u een dun laagje custard aan . U gaat hiermee door totdat elk bordje een stapeltje van zes gebakken rondjes met amandelvulling en custard is ontsaan. De bovenkant van het bouwwerkje wordt afgewerkt met custard en amandelvulling. Als u de keneffa direct serveert met verse aardbeien en frambozen kunt u gaan genieten van een heerlijk nagerecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>