Gevulde gehakt broodjes

In de Marokkaanse keuken zijn er veel verschillende soorten hapjes. Hieronder staat het recept voor Marokkaanse gevulde gehakt broodjes. Deze zijn heerlijk en kunnen als bijgerecht gegeten worden. Het kan ook geserveerd worden als voorgerecht. De bereiding op zich is al heel leuk om te doen met kinderen. En het opeten is nog leuker.

gevuldebroodjesBenodigdheden voor het deeg:
- 300 gram bloem
- 50 gram fijne griesmeel
- 1.5 theelepel gist
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel zout
- 225 ml melk

Vulling:
- 250 gram gehakt
- 2 uitjes
- 2 paprika’s
- mespunt peper
- halve theelepel zout
- halve theelepel paprika poeder
- mespunt sambal
- koriander
- cheddar kaas

Bereiding:
Als eerste ga je de gehakt vulling maken. Rul het gehakt in een pan. Snij de uien en de paprika fijn en voeg deze toe aan het gehakt. Bak dit samen goed door. Daarna voeg je de kruiden toe.

De paprika poeder, zout, peper en de sambal. Laat dit op een zacht vuurtje doorkoken. Als het gehakt eenmaal gaar is en en alle kruiden erin vermengd zijn. Schep je het gehakt mengsel in een vergiet. Het gehakt moet helemaal afgekoeld zijn als je de broodjes gaat vullen. De rest van het vet verdwijnt door de vergiet openingen.

Doe dan de bloem, griesmeel, zout, suiker en gist in een kom. Daarna schenk je steeds beetje bij beetje melk erbij en kneed het deeg.

Het moet een soepele deeg worden. Maak dan 6 bolletjes van de deeg. Leg ze op een schaal en laat het dan 15 minuten rusten. Bedek de schaal met huishoudfolie.

Nu gaan we de gevulde gehakt broodjes maken. Neem 1 bolletje en druk het plat. Doe er dan een lepel gehaktvulling op. Smeer de vulling uit op het deeg zodat het net een pizza lijkt.

Leg er dan een plakje cheddar kaas overheen. Neem de uiteinden van het deeg en maak het dicht zodat het gehakt in het midden blijft. Blijft je deeg plakken aan het aanrecht of aan je vingers kan je de bolletjes iets insmeren met olie. Laat de gevulde gehakt broodjes nu een uur rijzen.

Eenmaal gerezen ga je de gevulde gehakt broodjes afbakken. Neem een pizza pan en verwarm deze goed. Voordat je de bolletjes in de pan legt druk je ze voorzichtig plat. Er mogen geen gaatjes komen in het deeg. Bak ze dan gaar in de pizza pan en draai om en om. Doe dit op een laag vuurtje anders wordt het deeg niet gaar!

Tips:
Indien er gehakt overblijft maak er dan lekkere gehaktballen van die dan als hapje geserveerd kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>