Duizend gaten pannenkoek (Baghrir)

Baghrir is een soort dun pannekoekje dat ook wel duizend gaten wordt genoemd. Dit gerecht wordt meestal s’middags bij de thee gegeten, bij het ontbijt of tijdens een feest.

baghrirBenodigdheden:
- 500 gram griesmeel
- 200 gram boter
- 100 gram honing
- 1 liter lauw water
- 1 theeglas bloem
- 1 volle theeglas bakkers gist
- 2 pakjes bakpoeder

Bereiding:
Meng het bakpoeder en de bakkersgist aan met een beetje water. Doet het vervolgens in een grote kom en voeg vervolgens het griesmeel, de bloem en het lauwe water toe. Meng alles met een mixer totdat er een stroperig beslag ontstaat. Laat dit dan 30 minuten rusten. Het oppervlak van het gemaakte beslag moet schuimig worden.

Verwarm een bakpan. Roer het beslag goed door elkaar en giet een opscheplepel vol in de pan. Bak op een zact vuur totdat er gaatjes verschijnen in de pannekoek. Maak dan de pannekoek los van de pan en leg in een bord naast elkaar met de gladde kant naar beneden om af te koelen.

Smelt de boter in een pan. Voeg de honing toe en meng alles goed door elkaar. Bestrijk de pannenkoekjes met dit mengsel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>