Chorba (Marokkaanse Soep)

Een heerlijke soep, gevuld met groenten en lamsvlees. De soep kan als voorgerecht gegeten worden, maar doet het ook heel goed als hoofdgerecht, met wat aanvulling, zoals Marokkaans brood. De soep kan zowel warm als koud gegeten worden. De Marokkaanse naam is Chorba, en de kooktijd is 30 tot 60 minuten.

chorbaBenodigdheden:
- 1.5 liter water
- 150 gram lamsvlees (gekookt)
- 1 bouillonblokje
- 80 gram boter
- 80 gram vermicelli
- 2 uien (fijngehakt)
- 150 gram courgettes
- 200 gram aardappelen
- 150 gram wortels
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 eetlepel koriander (gehakt)
- peper en zout, en een klein snufje piment.

Voorbereiding:
Eigenlijk is er geen grote voorbereiding nodig voor dit recept. Alleen de groenten schoonmaken, en in blokjes snijden, evenals het lamsvlees.

Bereiding:
In de soeppan doen we eerst het stukje boter, het lamsvlees, de uien en de wortels. Nu de 1.5 liter water, met het bouillonblokje, tomatenpuree, peper en zout, en het snufje piment toevoegen. Dit alles aan de kook brengen, en op een laag pitje een paar minuten door laten koken.

Tenslotte de courgettes en aardappelen met de koriander erbij doen. Goed doorroeren, en laten koken totdat alle groenten goed gaar zijn. Het allerlaatste wordt de vermicelli erbij gedaan, dat is ongeveer 5 minuten voor het serveren. Toch nog even goed door laten koken, anders is de vermicelli niet goed gaar, en is de soep niet voldoende gebonden.

Tips:
De soep moet behoorlijk dik zijn. Is dit niet het geval, kan er altijd nog wat rauwe geraspte aardappel een paar minuten meegekookt worden, om de soep de gewenste dikte te laten krijgen.

One thought on “Chorba (Marokkaanse Soep)

  1. [...] de Lidl is het deze week Oriƫntal week -of zoiets- en daar kocht ik een pak couscous en een fles chorba, naast wat gemengde sla en wat BBQ-vlees (gemarineerde varkenslapjes en ~kipspiesjes). Dat moet het [...]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>